Trei zile de teatru în Parcul Cetății

Sursa foto: www.facebook.com/Teatrul Skepsis

Devenii iubitori de teatru sunt așteptați în perioada 18-20 mai 2017, la un eveniment inedit pentru județul Hunedoara: Festivalul Internațional de Teatru Experiment. Acesta se va desfășura în Parcul Cetății din Deva. Astfel, timp de trei zile, devenii vor putea viziona șapte spectacole de teatru în aer liber, susținute de șase trupe de teatru din Deva, Alba Iulia, Italia și Spania.

Festivalul Internațional de Teatru Experiment este organizat de Colegiul Național Sportiv „Cetate” Deva, prin Trupa de Teatru Coregrafic „Ludum”, în parteneriat cu Asociaţia „Grupul Skepsis” Alba.

Festivalul va debuta joi, 18 mai, de la ora 16:00, cu spectacolul „Țara lui Gufi”, de Matei Visniec, regizat de Mihai Lungeanu, pus în scenă de Trupa Pro Scenium. De la ora 19:00, Trupa „Ludum” va pune în scenă spectacolul „Zbor interior”, în regia lui Liviu Costea. O oră mai târziu, publicul prezent va putea urmări „Înălțarea și prăbușirea unui Zeu” de Cristian Izzo, a Trupei din Italia „Il Luogo in Buio”.

În a doua zi a festivalului vor urca pe scenă cei de la Skepsis cu spectacolul „În largul mării” (ora 17:00) și cei de la Teatres de la Llum cu piesa „Nuntă însângerată” (ora 20:00). În data de 20 mai, Trupa Skepsis va mai avea o reprezentație de la ora 09:00, și anume spectacolul „Procesul lui Prometeu”, iar de la ora 12:00, cei prezenți vor putea urmări spectacolul „Maestrul” de Eugen Ionescu, pus în scenă de Trupa „Delart”. Potrivit organizatorilor, în deschidere va fi intonat imnul festivalului, interpretat de corala „Orfeu” a Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva și soprana Ana Anuțoiu, dirijor Gelul Onțanu-Crăciun.

Intrarea la festival este liberă, iar în cazul în care condițiile meteo nu vor fi favorabile, spectacolele se vor ține la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.