Simpozion, la 1900 de ani de la moartea lui Traian

Muzeul devean va organiza în perioada 16-18 mai 2017, un simpozion dedicat împăratului Traian. Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, prin titulatura sa, își propune să pună în valoare moștenirea cultural-istorică dacică și romană, prezentă din plin în județul Hunedoara. În anul 2017 se comemorează 1900 de ani de la moartea împăratului Traian (în 9 august 117, la Selinus, în Cilicia).

„Pe aceste coordonate Muzeul Civilizației Dacice și Romane, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează un simpozion științific prin care intenţionăm să punem în valoare cele mai noi rezultate ale cercetărilor asupra unei perioade pline de evenimente din istoria Romei și a acestei părți a Europei”, se arată într-un comunicat al Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva. Manifestarea științifică are un caracter național și se va desfășura sub genericul: „Roma și provinciile dunărene de la Augustus până la Traian”.

În cadrul acestei manifestări cultural-științifice vor fi susținute 20 de lucrări, de către specialiști din universități, institute de cercetare și muzee din întreaga țară.

Deschiderea lucrărilor va fi găzduită de Palatul Magna Curia, în data de 16 mai 2017, începând cu ora 10.00, iar lucrările se vor desfășura, în perioada 16-18 mai 2017, în localitatea Sarmizegetusa, (comuna Sarmizegetusa, județul Hunedoara), în imediata vecinătate a vestigiilor Coloniei Ulpia Traiana Dacica Sarmizegetusa, oraș înființat de împăratul Traian.

Leave a Reply

Your email address will not be published.