Începe Festivalul Roman Ulpia Traiana Sarmizegetusa

afis ulpia traiana fest

Dacă nu v-ați făcut planuri pentru acest sfârșit de săptămână ar fi bine să faceți o vizită la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, unde se va desfășura, începând de mâine, prima ediție a Festivalului Roman Ulpia Traiana Sarmizegetusa – In memoriam Dorin Alicu.

După cum arată organizatorii, această primă ediție a festivalului „își propune, prin intermediul membrilor Asociației Terra Dacica Aeterna, cel mai experimentat și mai mare grup de reconstituire istorică din România, să însuflețească locul în care, odinioară, se afla capitala Daciei Romane. După deschiderea oficială care avea loc mâine, 29 iulie, la Hațeg, în inima Destinației ecoturistice Țara Hațegului – Retezat, istoria romanilor va putea fi retrăită, timp de două zile – 30 și 31 iulie, în situl arheologic de la Sarmizegetusa, printre corturi dacice și romane, tabere civile și militare, ateliere de meșteșuguri antice – ceramică, fierărie, pielărie, țesătorie, metaloplastie, prelucrare os și lemn, medicină, mozaic antic, inginerie antică, pictură pe lemn, sculptură în piatră –  jocuri și demonstrații de luptă. Evenimentul este dedicat memoriei arheologului clujean Dorin Alicu, de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei, care și-a dedicat întreaga carieră profesională cercetărilor în cadrul sitului roman de la Sarmizegetusa”.

Totodată, cercetătorii Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, alături de cei de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, vor oferi celor interesați informații de specialitate în cadrul tururilor ghidate la obiectivele din Colonia Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Manifestările sunt organizate la Hațeg și în comuna Sarmizegetusa de către Asociația de Turism Retezat, beneficiară a proiectului „Descoperă destinația ecoturistică Țara Hațegului – Retezat”, finanțat de Romanian American Foundation și Fundația pentru Parteneriat, iar prin acest eveniment se dorește promovarea obiectivelor turistice locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.