“Eminesciana”, în anul Centenarului Marii Uniri

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează și în acest an, în ziua de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, o manifestare culturală specială desfășurată sub genericul „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”. Evenimentul se află la cea de-a IX-a.

„Este prima activitate culturală pe care Biblioteca o organizează în anul Centenarului Marii Uniri de la 1918, activitate pusă sub semnul patriotismului marelui nostru poet. Versul pe care l-am ales drept generic sintetizează perfect dragostea profundă a poetului pentru România și dorința de a o vedea tot mai înfloritoare și mai demnă între națiunile lumii”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

Programul evenimentului este următorul:

 Ora 1000 – Parcul Municipal „Cetate” Deva

  • Evocarea Poetului Național

  • Moment muzical pe versuri eminesciene susținut de Asociația Corală „Sargeția”, solist Gheorghe Pop, dirijor prof. Nicolae Icobescu

  • Recital de poezie eminesciană susținut de actrițele Isabela Haşa şi Cristina Lazăr

  • Depunere de flori la statuia poetului.

Ora 1200Deva Mall, etajul 3, Salle d’Or:

  • „Eminescu în eternitate”, concurs între elevii de la colegiile și liceele din Deva pe subiecte legate de viața și creația marelui nostru poet.

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, Sala de Lectură:

  • Expoziție de carte cu tematică eminesciană – opere de Eminescu și cărți de istorie și critică literară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.