Dublu vernisaj de 1 martie, la Hunedoara

16832341_1686011671696301_505570052677528319_nPrimăria Municipiului Hunedoara și Muzeul de Arheologie, Istorie și Etnografie Hunedoara în colaborare cu Asociația pentru Protejarea și Promovarea Castelului Corvinilor oferă cetățenilor Hunedoarei, dar și turiștilor, un mărțișor cultural. Este vorba de un dublu vernisaj, care va avea loc miercuri 1 martie, ora 10:00, la sediul Muzeului de Arheologie, Istorie și Etnografie Hunedoara.

Astfel, va fi deschisă spre vizitare expoziția Preistoria și Protoistoria Hunedoarei, dar și expoziția Dacii de la Munte. Dacii de la Câmpie, organizată în colaborare cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva,  Universitatea de Vest Timișoara și Asociația ArheoVest Timișoara, cu sprijinul Consiliilor Județene Hunedoara și Timiș.

“Expoziția Preistoria și Protoistoria Hunedoarei etalează o serie de materiale arheologice – expuse în vitrine, dar și în cadrul unor reconstituiri tridimensionale – care sunt datate în intervalul de timp cuprins între Paleoliticul Mijlociu și Epoca Dacică. Au fost realizate reconstituiri ale unor contexte funerare din Epoca Fierului, dar și o construcție cu pereți decorați din Epoca Bronzului. Toate aceste artefacte provin din contexte arheologice cercetate în zona Hunedoarei și sunt însoțite de o suită de panouri explicative cu texte și imagini sugestive”, spune dr. Sorin Tincu directorul Muzeului de Arheologie, Istorie și Etnografie Hunedoara.EXPO DACII

Expoziția Dacii de la Munte. Dacii de la Câmpie ilustrează aspecte comparative ale vieții dacilor din Transilvania și Banat. Numeroasele artefacte din metal, corn, os, argilă și piatră, sunt de asemenea însoțite de panouri explicative ce cuprind informații complexe, care alături de imagini grafice și fotografii alcătuiesc o imagine sugestivă despre civilizația dacică din cele două zone geografice. Expoziția a fost vernisată în aprilie 2016 la Universitatea de Vest de la Timișoara, unde a putut fi admirată până în luna iunie, când s-a mutat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva. Acum, expoziția poate fi admirată la Muzeul de Arheologie, Istorie și Etnografie Hunedoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.