Un sportiv de excepţie este premiat de comunitate

COPERTA copy

Singurul român care a participat la Jocurile Olimpice din 2014, la proba de skeleton, hunedoreanul Dorin Velicu va fi premiat sâmbătă, în cadrul ediţiei 94 a campaniei „Premianţii fără premii”. Dorin Velicu este antrenor, legitimat la clubul de la Vatra Dornei. Sub egida Federaţiei de Bob şi Sanie, el reprezintă România la competiţiile internaţionale.  „Eforturile le-a făcut mai mult singur, s-a antrenat cum a putut şi i-a antrenat şi pe alţii. A mers la Jocurile Olimpice cu un skeleton de împrumut, pentru că noi, adică românii, prin instituţiile abilitate, nu am putut să îi oferim echipamentul necesar. A început să practice acest sport din 2006 şi în numai opt ani a ajuns la Olimpiadă. Cei care l-au propus pentru a fi protagonist al acestei campanii doresc ca premierea lui de către comunitate să fie o încurajare, să nu renunţe la activitatea competiţională”, se arată în comunicatul de presă al organizatorilor campaniei „Premianţii fără premii”.

În afară de activitatea sportivă, Dorin Velicu munceşte ca voluntar la secţia de Kinetoterapie a Spitalului „Al. Simionescu” din Hunedoara.

Cine doreşte să îl cunoască şi să îi afle povestea este aşteptat sâmbătă, de la ora 11, în faţa statuii lui Decebal din centrul Devei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.