Știința face spectacol la Noaptea Cercetătorilor

Cercetători din diferite domenii, ingineri, exploratori şi inventatori îi aşteaptă în 29 septembrie, de la ora 17:00, pe pasionații de știință de toate vârstele, la Colegiul Național „Decebal” din Deva, la cea de-a X-a ediție a Nopții Cercetătorilor. La Hunedoara, evenimentul se va desfășura la Colegiul Național de Informatică “Traian Lalescu”, tot de la ora 17:00.

An de an, evenimentul a crescut și s-au alăturat tot mai multe orașe organizatoare.  De la o ediție la alta, vizitatorii au trecut în rândurile voluntarilor, a cercetătorilor sau și-au urmat pasiunea pentru știință. Este uimitor cum știința, din pasiune, pentru job sau pur și simplu hobby, reușește să adune în același loc oameni de toate felurile și să genereze progres la nivelul comunităților și la nivel global.

Vizitatorii se vor putea bucura de ateliere și standuri interactive cu experimente de fizică, chimie, biologie, astronomie, roboți în acțiune, jucării și construcții electronice deosebite și modelism auto, drone și jucării din lemn, îmbinarea jocului cu tradiționalul și tehnica modernă.

În cadrul evenimentului avem pregătite pentru copii jocuri educative care în același timp sunt extrem de distractive. Acestea le vor stimula creativitatea și le vor cataliza curiozitatea și dorința de a învăța lucruri noi. Adulții nu vor fi nici ei neglijați și sunt așteptați să participe la dezbateri și dicuții pe teme științifice, iar pentru cei mai îndrăzneți sunt pregătite întâlniri cu cercetătorii care le vor da răspunsurile la intrebările cele mai încuietoare.

De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia de a participa la o tombolă cu premii în gadgeturi inteligente. Programul complet se regăsește aici: https://docs.wixstatic.com/ugd/c9353b_50754eb0cbc3477997eb899d68fa3e1e.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published.