Pasionaţii de alergare montană se întâlnesc în Parâng

parangul

Circa 150 de sportivi din întreaga ţară sunt aşteptaţi mâine în Parâng, la cea de-a treia ediţie a concursului de alergare montană pe timp de noapte Parângul Night Challenge. Concurenţii vor parcurge un traseu de 4,5 kilometri, de la telescaun şi până pe Vârful Parângul Mic (2074 metri), pe o diferenţă de nivel de 1000 de metri.

La ediţia din acest an sunt aşteptaţi mai mulţi atleţi importanţi. Nu va lipsi de aici nici Robert Hajnal, câştigătorul absolut de la ediţia precedentă şi deţinătorul recordului de cursă la alergare, cu timpul de 48 de minute şi o secundă. Acesta vine să îşi apere titlul. Şi-a anunţat, de asemenea, participarea ultramaratonistul Aristide Necula, primul hunedorean care a participat la Maratonul Nisipurilor, una dintre cele mai dure competiţii de atletism din lume.

Competiţia este dedicată iubitorilor de alergare montană, fie ei bărbaţi, femei sau copii. Organizatorii au pregătit pentru această ediţie şi un Vertical Kids Race (300) atât pentru fete, cât şi pentru băieţi.

Dacă în anii precedenţi, competiţia se desfăşura pe două secţiuni: alergare montană şi schi de tură, în acest an, organizatorii hotărât să anuleze proba de schi, din cauza stratului mic de zăpadă.

Înscrierile se mai pot face şi la faţa locului, mâine, între orele 16 şi 18, la pensiunea Bujor de Munte, unde este întâlnirea cu participanţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.