O nouă ediție a “Premianților fără premii”, un alt om minunat: Mihai Macarie

premiantulOrganizatorii campaniei “Premianții fără premii” vă invită mâine, 18 iunie, la o întâlnire cu un tânăr minunat: Mihai Macarie.

El este olimpicul care va reprezenta România la Campionatul Mondial de Microsoft Office. Are 18 ani și locuiește în municipiul Vulcan. Mihai Macarie este elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Petroșani și este pasionat de fascinanta lume a informaticii unde este performer. A obținut locul I cu punctaj maxim la finala națională a Microsoft Specialist World Championship, iar mai departe va reprezenta România la faza internațională a concursului, alături de alți doi elevi, fiecare fiind pentru câte o aplicație principală Office: Word, Power Point și Excel. Campionatul Mondial de Microsoft Office va avea loc între 7 și 10 august în Statele Unite ale Americii în Orlando, Florida. Tânărul pasionat de informatică își dorește să studieze peste hotare, unde vrea să urmeze cursurile unei facultăți de inginerie spațială.

“Pentru exemplul oferit, pentru întreaga strădanie a acestui tânăr de a se construi ca un om de succes vă propunem să ne întâlnim cu el și să-i spunem că-i mulțumim pentru ceea ce ne oferă. Sâmbătă, 18 iunie 2016, ora 11.00, tânărul Mihai Macarie vine să-l cunoaștem. Aveți ocazia să îl priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei”, se arată în comunicatul trimis de către organizatorii campaniei.

Despre proiectul „Premianții fără premii”

“E vremea să facem ceva.
A trecut sau ar fi trebuit să apună perioada lui „să se facă”. Dintr-un singur şi banal motiv pentru că se face. Societatea a mers înainte până acum, poate uneori destul de încet faţă de cum ne-am fi dorit, şi merge în continuare. Proiectul social „Premianţii fără premii” se vrea o modestă răsplată din partea societăţii pentru valorile noastre, cele autentice.
Ei sunt oamenii a căror muncă este de folos tuturor. Ei sunt cei care ne fac viața mai frumoasă prin munca lor. Artiști, inventatori, meșteșugari și alții care ne arată că frumosul și utilul sunt aici, lângă noi.
Astfel, proiectul vă invită să ieşim în stradă, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi celor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocupările lor, ne dau motive de mândrie. Propunerea este ca în fiecare sâmbătă să ne vedem în centrul Devei, la statuia ecvestră a lui Decebal. Vom invita de fiecare dată un om valoros, care prin munca lui, strădaniile lui, face ca România să existe. Vom merge acolo să-l cunoaştem, să-i mulţumim că există şi să-i strângem mâna în semn de preţuire şi respect.
Vă invităm să fiţi parteneri ai unui proiect care doreşte să descopere şi să redescopere valorile României”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.