Invitație la cenaclu

DSCN8282Vă place să scrieți proză sau poezie și vreți să vă întâlniți cu scriitori din județul Hunedoara? În acest caz, sunteți invitați în prima și a treia zi de joi, din fiecare lună, de la ora 16, la cenaclul literar organizat de către Biblioteca Județeană “Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva. Conceput sub genericul “Sămânța ta de vorbă”, cenaclul a luat naștere la inițiativa scriitorului Dumitru Tâlvescu și a Elenei Morar, cei care vor fi și moderatori ai evenimentului.

Prima întâlnire cu pasionații de scriitură a avut loc ieri și a adunat peste 20 de elevi de la școli și licee hunedorene, dar și tineri care au terminat școala demult. Unii au venit din dorința de a afla cum gândesc și ce scriu ceilalți, iar alții pentru că își doresc să fie îndrumați în demersul lor literar.

„Pentru noi a fost deosebit de plăcut să constatăm că demersul celor care au pus pe picioare acest cenaclu a fost atât de fructuos, că tinerii au venit cu încredere alături de noi. Cel mai important lucru, acum, este ca tinerii talentați să-și facă o deprindere din a frecventa cenaclul, de a-și împărtăși creațiile – poezie, proză, eseu, piese de teatru – pentru că numai astfel își pot valorifica talentul literar pe care îl au”, spune Ioan Sebastian Bara, manager al Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva.

Pe lângă întâlnirile obișnuite, specifice activității de cenaclu, tinerii talentați vor lua parte la așa-numitele zile tematice, dedicate fie poeziei, fie prozei, eseului sau creației dramatice. Vor fi prezenți, cu sfaturile și experiența lor, scriitori consacrați din județul Hunedoara, precum: Paulina Popa, Mariana Pândaru, Dumitru Hurubă, Gligor Hașa, Eugen Evu, Ioan Evu, Radu Igna, Constantin Stancu, Ioan Vasiu, Miron Țic.

Următoarea întâlnire va avea loc în data de 2 iunie, în incinta în care este organizat „Al Treilea Spațiu al Cetățeniei Active Deva”, din Deva Mall, etajul doi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.