Evenimente de weekend – 23 şi 24 ianuarie 2016

Spectacole folclorice care marchează 157 de ani de la Mica Unire

Atât la Deva, cât şi la Hunedoara vor avea loc, în acest sfârşit de săptămână, evenimente care marchează 157 de ani de la Unirea Principatelor Române. Astfel, Ansamblul „Haţegana” susţine pentru locuitorii municipiului Hunedoara un spectacol folcloric. Evenimentul are loc duminică, 24 ianuarie, ora 12, pe platoul din faţa Casei de Cultură din municipiul Hunedoara.

Şi la Deva are loc în acest weekend un spectacol de muzică populară. Duminică, de la ora 19, în Sala Teatrului de Artă din Deva are loc spectacolul „Unire-n cuget şi-n simţiri”. Vă vor încânta cu vocile lor minunate: Mariana Anghel, Cristian Fodor, Ovidiu Olari şi Ovidiu Homorodean. Spectacolul este susţinut de către Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean”. Preţul unui bilet este de 20 de lei.

„Premianţii fără premii”

Evenimentul cu care devenii şi nu numai s-au obişnuit deja, în fiecare sâmbătă, este „Premianţii fără premii”. De această dată, premiantul este jurnalistul Nicolae Stanciu. Omul are peste 50 de ani de activitate neîntreruptă în presa scrisă şi tocmai ce a împlinit vârsta de 75 de ani. El este cel de-al 90-lea premiant al campaniei, care are loc sâmbătă de sâmbătă, la ora 11, în centrul municipiului Deva. Sunteţi invitaţi să îl cunoaşteţi!

Teatru

Locuitorii Văii Jiului sunt invitaţi la teatru. La Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani vor avea loc, în acest sfârşit de săptămână, două spectacole. Sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 18 se joacă piesa „Dragostele unui fante”, de Mihaela Mihai, în regia lui Andrei Mihalache şi scenografia Vioarei Bara. Preţul unui bilet este de 10 lei.

Duminică, 24 ianuarie, de la ora 12, teatrul din Petroşani îşi deschide porţile pentru copii, cu spectacolul „Muck cel Mic”, în regia şi scenografia lui Andrei Mihalache. Preţul unui bilet este de 8 lei.

Filme

La Cinema City vor rula în acest sfârşit de săptămână 13 filme. Aşa că, aveţi de unde alege. De la mult aşteptatul „Star Wars: Episodul VII”, la „Cei 8 odioşi”, un foarte apreciat film, regizat de către Quentin Tarantino, ori „The Revenant – Legenda lui Hugh Glass”, peliculă câştigătoare a mai multor premii în cadrul Galei Globul de Aur 2016 şi favorită pentru Oscar, care îl are în prim plan pe actorul Leonardo DiCaprio. La Cinema City, filmele rulează, în weekend, începând cu ora 11 şi până la 22.30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.