“Culoare: suflet și retină”, o expoziție marca Mircea Popițiu

IMG_20170224Artistul plastic Mircea Popițiu și-a vernisat zilele trecute expoziția de acuarelă și pictură intitulată “Culoare: suflet și retină”. Lucrările pot fi admirate la cafeneaua “Jos pălăria” din Deva.

Expoziția cuprinde peste 50 de lucrări, 30 de acuarele și 21 de picturi în ulei. “Nu este important însă numărul lucrărilor. Am selectat dintre ultimele creații lucrările cele mai reprezentative. Am vrut să ocup întreg spațiul expozițional de aici, de la cafenea, un spațiu cât se poate de generos pentru un artist. În contextul actual al artei era necesar un astfel de spațiu, cum este cafeneaua Jos Pălăria, pentru ca artiștii să își expună lucrările”, spune Mircea Popițiu.

Expoziția a fost vernisată într-un cadru restrâns, în prezența prietenilor și a familiei artistului. Nu a lipsit însă de la expoziție, Traian Mârza, președintele Uniunii Artiștilor Plastici.IMG_20170224_173449

“Mircea Popițiu este un exemplu de artă în devenire. După cum se vede și pe simeze, temele lucrărilor sunt: nonfigurativ, abstract, dar și tradițional. Formația artistului în domeniul maritim se regăsește, de asemenea, în câteva lucrări. Mircea Popițiu stăpânește foarte bine atât tehnica în ulei, cât și acuarela”, este de părere Traian Mârza.

Mircea Popițiu s-a născut  în județul Sălaj, a locuit o bucată de timp în Constanța, apoi în Tulcea, în Timișoara, Deva, iar acum s-a mutat în satul hunedorean Boholt. După o viață întreagă petrecută pe mare, ca ofițer de marină, s-a reîntors la prima sa dragoste: pictura. Iar acum, Mircea Popițiu este unul dintre artiștii plastici renumiți în județ, dar și în întreaga țară.

 

Profil:

Locul şi data naşterii: 17 martie 1960, județul Sălaj

Familie: căsătorit, 2 copii, o nepoată

Studii: – Facultatea de Navigație, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța, promoția 1986

  • Facultatea de Arte și Design Timișoara, Secția Pictură, clasa prof. Carol David și Dana Constantin,

promoția 2011

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.