«

»

Apr 12

Crosul Cetății Regale a Hațegului, pe ultima sută de metri

foto Larisa Duţă3

foto: Larisa Duță

Mai aveți la dispoziție cinci zile să vă înscrieți la Crosul Cetății Regale a Hațegului. Asta pentru că organizatorii au prelungit perioada de înscriere până în data de 17 aprilie. “Voluntarii pentru Geoparc, organizatorii evenimentului au luat această decizie datorită interesului neașteptat de mare înregistrat în rândul iubitorilor de sport  în natură și de evenimente de conștientizare culturală“, se arată în comunicatul de presă trimis de reprezentanții Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului. Până acum s-au încris în competiție circa 200 de persoane, adulți și copii. Cei interesați să participle sunt invitați să completeze formularul disponibil pe site-ul www.dragdehateg.org.

Evenimentul se va desfășura în perioada 22-23 aprilie 2016, pe traseul de acces spre ruinele Cetății Regale a Hațegului. Scopul acestui eveniment este de a atrage atenția, într-un mod pozitiv, asupra stării în care se află acest monument.

Cros pentru cei mici…

Competiţia este structurată pe două secțiuni: Minicrosul „Adaconi” și Crosul Cavalerilor „Geraico”.  Minicrosul „Adaconi” se adresează copiilor și va avea loc vineri 22 aprilie de la ora 10 în Pădurea Haţegului. Minicrosul este organizat în parteneriat cu Colegiul Național „I.C. Brătianu” Hațeg. Pentru fiecare categorie sunt puse în joc câte un set de premii I, II și III constând în produse de papetărie Adaconi. Pe parcursul desfăşurării competiţiei, copiii şi tinerii care aşteaptă startul pentru categoria lor de vârstă sau care au finalizat deja proba sunt invitaţi să participe la patru ateliere DacoArt pregătite de sponsorul principal Adaconi. Astfel, participanţii care sunt elevi până în clasa a IV-a pot participa la atelierul intitulat „Decorează un magnet pentru frigider!”. „Realizează un breloc și o brățară!”  este atelierul adresat elevilor din clasele a V-a și a VI-a, „Creează o ramă foto și păstrează o amintire!” este destinat celor din clasele a VII-a și a VIII-a, iar elevii din clasa a IX – a şi a X-a pot participa la atelierul „Personalizează-ți șapca!”.

…dar și pentru cei mari

Crosul Cavalerilor „Geraico” se va desfăşura sâmbătă, 23 aprilie, pe o distanţă de circa șapte kilometri. Acesta se adresează adulților și va începe la ora 10 de la Popasul Zimbrul până la Cetatea Regală și apoi până în centrul Orașului Hațeg. Competiția se va desfășura pe mai multe categorii. Primii trei clasaţi, în cadrul fiecărei categorii vor fi recompensaţi astfel: premiul I – 500 de lei, premiul II – 300 de lei și premiul III – 100 de lei. Informaţii despre competiţie și regulamentul concursului sunt disponibile pe site-ul www.dragdehateg.org şi pe pagina de facebook: Crosul Cetăţii Regale a Haţegului.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>