Conferință Științifică Internațională, la Deva

Afis Conferinta Istorie

Cadre didactice universitare și cercetători științifici din mai multe localități din țară, dar și din Canada și Republica Moldova se vor întâlni mâine, la Deva, la Conferința Științifică Internațională “Istorie, Cultură și Cercetare”.

Lucrările conferinței vor fi deschise mâine, 6 mai, la ora 09.30, în Sala Șemineului din Palatul Magna Curia. Evenimentul, aflat la ediția I, este organizat de către Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, în colaborare cu Consiliul Județean Hunedoara.

Lucrările conferinței se vor desfășura pe două secțiuni: “Istorie” și “Cultură și Cercetare”, în cadrul cărora vor fi prezentate rezultatele cercetării din domeniile istorie, filosofie, antropologie, etnografie, istoria artei, economie, studii politice, muzeologie și patrimoniu etc.

În cadrul evenimentului vor avea loc și câteva lansări de carte. Printre acestea se numără: volumul colectiv al conferinței, “Istorie, Cultură și Cercetare” coordonat de cercetătorii științifici III Dumitru-Cătălin ROGOJANU și Gherghina BODA;  “Ținutul Pădurenilor. File de Istorie locală”, Gherghina BODA; “Reconstrucția pragmatică a filosofiei. Profilul Americii clasice”, Andrei MARGA; “Pragmatismul reflexiv. Încercare de construcție filosofică”, Andrei MARGA; “Nevoia de românism”, Nicolae MELINESCU; “Navigatorii români și amenințările pirateriei maritime. Studiu”, Nicolae MELINESCU; “Carol I și bipartidismul românesc (1866-1914)”, Cosmin Ștefan DOGARU; “Byzantium- Constantinopolis (657 B.C.-A.D.641). A city of a millenary history”, Mihail ZAHARIADE, Vasile MĂRCULEȚ; “Revista Română de Studii Eurasiatice”, anul XI, nr. 1-2/2015.

În plen își vor prezenta lucrările profesorii universitari Andrei Marga, George Niculescu, Sorin Liviu Damean și jurnalistul Nicolae Melinescu.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.