«

»

Mar 21

Concurs de orientare sportivă și “Ora Pământului”, la Hunedoara

Dacă nu v-ați făcut încă planuri pentru sâmbătă, 25 martie, hunedorenii vă invită în acest sfârșit de săptămână la două evenimente: „Trofeul Hunedoarei” și „Ora Pământului”.

”Trofeul Hunedoarei” este organizat de Primăria Municipiului Hunedoara și Asociația Club Sportiv „Orienteering Masters”. Spre deosebire de edițiile anterioare, care se desfășurau doar în municipiul Hunedoara, de această dată, organizatorii au inclus și o etapă care va avea loc în municipiul Deva. Astfel, competiția începe vineri 24 martie, la Deva și continuă  sâmbătă, la Hunedoara.  ”Trofeul Hunedoarei” este un concurs de orientare sportivă, organizat cu scopul de a promova activităţile sportive, precum şi necesitatea mişcării, jocului şi sportului în societatea actuală. Competiția de la Deva debutează la ora 15:30, iar festivitatea de premiere are loc la ora 17:30, în Piața Unirii.

Startul etapei de la Hunedoara se dă la ora 10:30, la Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu” – fosta Școală Generală nr. 4. Festivitatea de premiere are loc la ora 13:00, în Parcul Tineretului din municipiul Hunedoara.

Stinge lumina pentru o oră! „Dăruiește naturii din energia ta”

Un alt eveniment care are loc în acest weekend în municipiul de pe Cerna este “Ora Pământului”. Municipiul Hunedoara se va alătura şi anul acesta oraşelor care pe data de 25 martie 2017 vor lua parte la evenimentul “Ora Pământului”.

Evenimentul reprezintă o acțiune simbolică, derulată la nivel internațional și are ca scop conștientizarea opiniei publice asupra fenomenului încălzirii globale.
Astfel, sâmbătă, 25 martie 2017, între orele 20:30 – 21:30, în municipiul Hunedoara se vor stinge luminile pe bulevardul Libertății – strada Constantin Bursan – strada Castelului – curtea exterioară a Castelului Corvinilor. Iluminatul public se va opri timp de 60 de minute, timp în care un grup de tineri voluntari de la „Cercetașii României”, alături de cetățeni ai orașului vor participa la un marș pe traseul Primărie – Castelul Corvinilor. În curtea exterioară a Castelului Corvinilor ei vor scrie cu ajutorul lumânărilor, numele municipiului Hunedoara.
Anul acesta, mesajul și îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruiește naturii din energia ta”. Acţiunea se derulează în cadrul campaniei naționale coordonată de WWF-România (World Wide Fund for Nature).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>