Biblioteci în aer liber, la Deva

Deva citeste! - imagine6Devenii care iubesc lectura vor avea în această vară ocazia să împrumute cărți de la trei mici biblioteci ce vor fi amplasate în aer liber, în câteva locații din Deva. Ideea este parte a unei campanii desfășurate de către Biblioteca Județeană în parteneriat cu Primăria Deva, cu scopul de a atrage oamenii spre lectură. Campania se desfășoară sub deviza “Deva citește!”.

“Scopul nostru este acela de a aduce cărțile cât mai aproape de potențialii cititori, de toate vârstele și profesiile, care iubesc lectura. Vom amplasa, în acest sens, în curând, un număr de trei mici biblioteci în aer liber, rafturi cu un design elegant, așezate în trei puncte diferite, puncte de recreere bine cunoscute de către locuitorii Devei: Parcul Cetății, Piața Arras și Parcul Bejan”, spune Sebastian Bara, manager al Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

Cărțile vor putea fi împrumutate, gratuit, de către oricine dorește să le citească pe loc sau să le ducă acasă, urmând a fi restituite. Cititorii sunt rugați doar să aibă grijă de cartea luată de pe raft și, după ce o citește, să o așeze înapoi sau să aducă o altă carte în locul celei citite. „În opinia noastră, această campanie va contribui la creșterea interesului față de carte și lectură, mai ales în cazul persoanelor pentru care achiziționarea unei cărți noi reprezintă un efort financiar. Sperăm că această campanie va atrage către lectură un număr mare de locuitori ai municipiului Deva cărora, în acest fel, li se oferă și un prilej de petrecere cu folos a timpului liber”, adaugă viceprimarul municipiului Deva, Răzvan Mareș.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.