„Atelierul de hârtie” își deschide porțile la Brad

brd 227Vreți să învățați cum să reciclați în mod plăcut deșeurile de hârtie? Atunci sunteți invitați la “Atelierul de hârtie”, care se desfășoară în fiecare miercuri, pe toată perioada vacanței de vară, la sediul Muzeului de Istorie Locală și Etnografie din Brad, de pe strada Cloșca nr. 4.

„Atelierul de hârtie” îşi propune să ofere celor interesați informații și exemple despre modul cum pot fi reciclate, într-un mod plăcut şi cu folos, deşeurile de hârtie. Totodată, participanții vor fi ajutați să câștige noi deprinderi, abilităţi, să dobândească noi cunoştinţe şi, de ce nu, să se distreze învăţând lucruri noi.

Cel care va fi alături de doritori este Răzvan Supuran, meşter hârtier la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, pentru a-i învăţa să realizeze hârtie manuală din deşeuri, să execute tipărirea şi legarea manuală a cărţilor. Atelierele vor fi la nivel de începător, la ele putând participa copii între 5 şi 18 ani, chiar împreună cu părinţii. Confecţionarea hârtiei va continua cu incursiuni în lumea tiparului manual, finalizându-se cu o carte-obiect, iar săptămânal vor fi introduse elemente noi, astfel încât în componenţa hârtiei vor intra rând pe rând fire de iarbă, flori, seminţe, cafea, condimente, nisip, etc. Cursurile sunt gratuite. Acțiunea este organizată de către Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, prin intermediul Muzeului de Istorie Locală și Etnografie Brad, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.